Historie

Historien om Carl Johannes Nielsen
kontakt os

Der var engang…

Sådan starter alle eventyr og det gjorde det også for Carl J. Nielsen A/S i 1923, da den unge købmand Carl Johannes Nielsen, der i en alder af 26 år etablerede købmandsforretning i Østergade i det centrale Randers.

Tingene udviklede sig og i 1936 flyttede han sammen med sin hustru Frida Nielsen forretningen til Jyllandsgade, der dengang var et nyt kvarter i den vestlige del af byen. Tiderne var svære, og i 1938 begyndte Carl Johan at rejse med bl.a. maling, som han solgte til mejerier og slagterier, som der var mange af på den tid. Det viste sig at være godt for forretningen og i 1946 flyttede han virksomheden til Slyngborggade, hvor han opgav detailhandel og i stedet koncentrerede sig om at handle engros. Sortimentet blev udvidet med artikler som vaskeskind importeret fra England, pudseklude, autoshampoo, twist med mere til bl.a. tankstationer, værksteder og Falckstationer. Året er nu 1952 og sønnen Ove Kurt Nielsen kommer hjem i firmaet med en handelseksamen i bagagen. Der er nu igen basis for at udvikle sortimentet og det bliver til et sortiment af krydderier til slagtere, der kommer til.

1956

I 1956 flytter virksomheden ind i gården i Søren Møllersgade 8, og der bliver installeret en pebermølle på 1. sal, hvilket betyder at sækkene med 80 kg bliver båret op på 1. sal af Ove, der hermed også bliver møller i firmaet og samtidig står og pakker krydderier i poser.

Udviklingen går godt for firmaet og tidligt i 1965 køber familien en ejendom på Gl. Hobrovej 18, der kommer til at danne rammen om aktiviteterne i 13 år. Her udvikles virksomheden, så man nu har et bredt sortiment til servicering af slagterne. Denne service foregår bl.a. med egen salgsvogn, der kører på faste ruter til kunderne, og her har man varerne med ud, så kunden kan se sortimentet og få det leveret med det samme.

1970-1978

I tiden omkring 1970 dannes de første kontakter til en større engros virksomhed, der leverer færdige blandinger til bl.a. medisterpølse- og leverpostejproduktion i supermarkeder. Det er noget, der giver et stort løft for firmaet og for at følge med efterspørgslen lejer man det tidligere mejeri i Fårup, nord for Randers.

Baggrunden for at vælge netop denne lokation var, at her fandtes en mejerikerne, der var klar til at lave færdigblandinger til kunderne. Samtidig med at man flyttede ind her, indkøbes den første gaffeltruck i firmaet. I 1978 er der så meget drift i samfundet og firmaet, at Ove
Nielsen vælger at bygge en helt ny fabrik på Nyholmsvej 16 i Dronningborg, Randers.  Carl J. Nielsen går på pension i 1978.

1985-1997

I 1985 kommer 3. generation Michael K. Nielsen til og virksomheden drejer sig mere i retning af industri. Der bliver udviklet flere produkter til industrien. Produktionen er nu en meget vigtig del af firmaets portefølje og der er igen behov for mere plads. Der bliver bygget 500 m2 til i 1991 og man råder nu over ca. 1300 m2, firmaet har nu ca. 10 ansatte. I 1997 går Ove Nielsen på pension og Michael tager over, det er også omkring den tid, at der gøres en egentlig indsats for eksporten, med de første afsætninger til Sverige og Norge.

1999-i dag

Med ønsket om at lave en varme-behandlingsproces af krydderier lejes i 1999 den tidligere Sennepsfabrik der ligger på den modsatte side af vejen. Det lykkes at få produktionen op at køre trods store startvanskeligheder. Processen døbes Tech Spice ®. Ejendommen bliver nu brugt til produktionen samt til lager for de varer, som importeres fra oprindelseslandene. Ejendommen købes i 2004. Vi har nu ansat en produktudvikler og kvalitetsafdelingen er blevet etableret i 2001 med det formål at få virksomheden certificeret i kvalitetsstandarden HACCP.

Der er i 2008 igen behov for endnu mere plads, og der bygges til på ejendommen Eskærvej 5 med yderligere 1700 m2

Der er nu 24 beskæftiget i virksomheden og der eksporteres til 10 lande i EU og Norge.

KVALITET handler om, at kunden kommer igen – IKKE produktet

Kontakt os